h

Voor of tegen de verkoop van Essent?

28 april 2009

Voor of tegen de verkoop van Essent?

Maandagavond is door de Debatkamer Overijssel in het Dominicanen-klooster in Zwolle een debat georganiseerd over de verkoop van energiebedrijf Essent.

debaters_1
André Jurjus (VME), Paulus Jansen (SP), Statenlid Pieter Schipper (VVD) en Diederik Samsom (PVDA)

Tweede Kamerleden Diederik Samsom (PVDA) en Paulus Jansen (SP), Provinciale Statenlid Pieter Schipper (VVD) en André Jurjus, directeur van de Vereniging Marktwerking in Energie debatteerden over dit heikele thema. Gespreksleider Jan Medendorp deed zijn uiterste best om de discussie in goede banen te leiden. Dat viel niet altijd mee want de heren van het panel waren het zo nu en dan stevig oneens met elkaar. Nog vóór het debat begon peilde Jan Medendorp hoe de stemverdeling onder de aanwezigen was: slechts twee toehoorders waren vóór verkoop van Essent. Als gevolg van het debat was daarná de verhouding niet veel anders. Opvallend was wel dat er zowel voorstanders in tegenstanders waren veranderd als andersom.

debaters_2

U bent hier