h

Verkeersagenda Raalte 2019

4 april 2019

Verkeersagenda Raalte 2019

Foto: Guus van Riel

Een ROND-DE-TAFELGESPREK (Raadspleinsessie nieuwe stijl) biedt mogelijkheid tot participatie in optima forma. De burger mag meedenken! Hoe goed dat gaat bleek vanavond wel uit de inbreng van verschillende mensen. Twee jaar geleden mochten de inwoners uit de gemeente Raalte een puntje op de kaart zetten op de plekken die als knelpunt/gevaarlijk werden ervaren. Vervolgens bleef het twee jaar stil…..

Harry van Kampen las op verzoek van de bewoners van de Ceintuurbaan hun inbreng (te lezen in de bijlage) voor. Daarop reageerde de vertegenwoordiger van de PvdA als door een wesp gestoken op zeer oneigenlijke manier richting Harry. Het had wel iets van een persoonlijke afrekening.
Dit is een klap in het gezicht van de bewoners van de Ceintuurbaan. Participatie wordt op deze manier in de kiem gesmoord als raadsleden niet luisteren en niet open staan voor kritiek. Door in plaats van te luisteren te roeptoeteren dat de SP aan de zijlijn staat, liet hij zien geen idee te hebben wat inwoners belangrijk vinden. Een plucheplakker en een betweter ten voeten uit. Het moge duidelijk zijn dat de SP vierkant achter de bewoners staat die echt willen participeren en vechten voor een veiligere Ceintuurbaan. Er is nog veel werk aan de (democratie)winkel!

U bent hier