h

Bewoners Ceintuurbaan delen Vergeetmenietjes uit bij begrotingsdebat

8 november 2018

Bewoners Ceintuurbaan delen Vergeetmenietjes uit bij begrotingsdebat

Foto: Jos Tijhuis

Bewoners van de Ceintuurbaan roepen het gemeentebestuur van Raalte op om hun niet te vergeten in het debat over de gemeentebegroting vandaag. Onlangs stond in Salland Centraal het bericht dat het Raalter college van B&W maar liefst 2 miljoen euro wil uittrekken voor een prestigieuze opknapbeurt van de Almelosestraat. De bewoners vragen een klein deel van die miljoenen voor het veiliger maken van de Ceintuurbaan. Daarom delen zij voorafgaand aan de raadsvergadering ‘Vergeetmenietjes’ uit.

 

Wethouder, burgemeester en alle raadsleden ontvangen uit handen van de actiegroep hun vergeet-me-nietje plus herinneringskaart.  

Buurtbewoonster Thea Woesthuis: “Wij vragen de politiek om ons niet te vergeten, en ook een deel van die 2 miljoen te besteden aan de veiligheid van onze kinderen. Met 5% van die 2 miljoen kan de Ceintuurbaan al een stuk
veiliger worden.”

 

Dat de veiligheid van de bewoners Ceintuurbaan en het veelvuldige fietsverkeer al een tijdje onder de druk staat, maakte de actie groep ‘Ceintuurbaan geen racebaan’ een paar weken geleden al kenbaar middels een actiedag en een daarop volgend gesprek met wethouder Melenhorsts. Daarbij werden zij ondersteund door de SP. SP woordvoerder Shradda Pitrmanova: “Helaas kiest wethouder Melenhorst er nu voor om 2 miljoen euro uit te geven aan een  prestigeproject, in plaats van aan de veiligheid van de Ceintuurbaan. Hopelijk is hij bereid een klein deel van die miljoenen te besteden aan de veiligheid van de kinderen op de Ceintuurbaan.”

 

Woesthuis: “Wij vragen het college er voor te zorgen dat de Ceintuurbaan veilig is vóórdat de Vergeetmenietjes in bloei staan.”

 

Zie ook De Stentor en Salland Centraal 

Reactie toevoegen

U bent hier