h

Werkbezoek De Enk

16 december 2015

Werkbezoek De Enk

Foto: Ellen vd Berg

Donderdag 10 december bracht ons raadslid Harry van Kampen samen met
burgemeester Dadema een werkbezoek aan leer- werkbedrijf "De Enk" in
Lemelerveld

Bij zijn aantreden bood burgemeester Dadema aan met elk raadslid een bedrijf of instelling te bezoeken in de gemeente naar keuze van het raadslid.

De keuze van Raadslid Harry van Kampen was het Leer- en werkbedrijf “De Enk” in Lemelerveld. Lemelerveld ligt weliswaar niet in de gemeente Raalte maar er werken wel mensen uit onze gemeente.
Harry heeft al door hun gemaakte spulletjes afgenomen zoals kistjes, trapje enz. Aardige producten gemaakt in een mooie kleinschalige werkplaats. Men maakt kaarsen, kaartjes, knapt fietsen en brommers op, bedrukt kleding en maakt schilderijen.

Leer- en werkbedrijf de Enk richt zich op activering en re-integratie in het arbeidsproces. Joop Holtmaat, vrijwilliger van het eerste uur bij museum de Laarman én activiteitenbegeleider van een zorginstelling is de drijvende kracht en wil met dit initiatief mensen met een arbeidsbeperking die thuis zitten weer aan de slag helpen door hen te laten meewerken in het museum, de werkplaats en de winkel. Stapje voor stapje, want de terugkeer naar het werkende leven gaat niet zomaar in een keer.
Harry van Kampen:”Wat opvalt als ik er binnen kom lopen is dat de mensen die er werken uitstralen het leuk te vinden om daar aan het werk te zijn. Ik denk er enige kijk op te hebben omdat ik sinds 1981 de klanten in de bus ook naar het werk of school zie gaan. Dan zie ik ook wel andere gezichten. Ik weet zeker dat de mensen die bij “De Enk” werken het ook leuk vonden dat er een echte burgemeester hun werkplaats bezocht, hoewel hij wel eerst even moest bewijzen of hij wel echt burgemeester was.

Foto: Ellen vd Berg

Door zijn pasje te laten zien kwam dat goed. Ik denk dat de burgemeester het ook een leerzaam en mooi werkbezoek vond.”

Foto: Ellen vd Berg

Foto: Ellen vd Bderg

Foto: Ellen vd Berg

Foto: Ellen vd Berg

U bent hier