h

Raalte voor paal

27 augustus 2013

Raalte voor paal

Maar niet de goede zou je zeggen. Veel gemeenten in Nederland vonden het een goed idee om gratis drinkwatertappunten te plaatsen.

Watertappunt_Zwolle_station
Watertappunt Zwolle station NS

Zeker met een zomerperiode zoals de huidige maakt zo'n "paal" om een flesje (gratis) drinkwater te tappen een plaats als Raalte weer iets aantrekkelijker voor o.a. toeristen. Zij hoeven dan niet voor elk slokje water een horecaonderneming op te zoeken. Dat scheelt de individuele bezoeker weer in de portemonnee. En het milieu vaart er ook wel bij want uit onderzoek blijkt dat flessenwater het milieu ongeveer 400 maal meer dan kraanwater belast. Mooi toch? Maar helaas vond Raalte dit geen goed plan. En dat terwijl die tappunten in samenwerking met waterleidingbedrijf Vitens tegen zeer schappelijke kosten geplaatst kunnen worden. Gemiste kans voor het gemeentebestuur en pech voor dorstige Raaltenaren en bezoekers.

U bent hier